حضرت فاطمهى زهرا علیهاالسلام، تنها زن معصوم اسلام است، که عصمت او ریشهى قرآنى و حدیثى داشته و تاریخ زندگى پرافتخارش، شاهد بزرگ دیگرى در این مقوله مىباشد. فاطمه علیهاالسلام پیش از آنکه متولد گردد، نطفهاش از غذاى پاک بهشتى در صلب پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله و آنگاه خدیجه قرار داده شده و در رحم مادر، پناه و انیس او به حساب آمده و هنگام ولادت با فرستادگان غیبى به سخن پرداخته و سپس در مدت محدود حیاتش صدها کرامت محیرالعقول نشان داده و... همگى اینها از عصمت آن بانوى گرانقدر حکایت دارد. آرى فاطمه علیهاالسلام به عنوان الگو و اسوهى زنان عالم معرفى شده و دیگر زنان، باید از زندگى بىلغزش او سرمشق بگیرند و شیوههاى تربیتى و اخلاقى و خودسازى را، در آیین: عبادى، همسردارى، پرورش فرزند، حقوق اجتماع و مردم و... به کارگیرند و آن کنند که او کرده و آن گونه روند که او رفته است.
شکى نیست که رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله، در میان تمام مخلوقات عالم، برترین آنان است و اگر نور پاک او نبود و وى قدم به هستى نمىگذاشت، بدون تردید، خداوند متعال دگران را خلق نمىکرد. (1) و از سوى دیگر در احادیثى که از طریق عامه و خاصه نقل شده، پنج تن آلعبا، همگى نور واحد و در پیشگاه الهى به یک میزان خواهند بود، (2) هر چند برترى پیامبر صلى اللَّه علیه و آله بر دیگران مسلم است. و در حدیثى رسول خدا مىفرمایند: «من برترین انسان جهان براى اولین و آخرین هستم و بعد از من على علیهالسلام برترین مخلوقات جهان است، بدانید که اول ما مثل آخر ما و آخر ما مثل اول ما مىباشد. (3) و از سوى سوم از خود پیامبر خدا مىخوانیم که مىفرمایند: «حسن و حسین بهترین انسان روى زمین بعد از من و پدرشان مىباشند و مادرشان بهترین زن عالم است.» (4) و در سایر سخنان پربار اهلبیت مىخوانیم که خداوند انبیا را بر دیگران تفضیل داده و آنان را نیز در مراتب کمال و فضیلت یکسان نیافریده، بلکه چند نفر آنان که به اولوالعزم معروفند، بر سایر سفیران آسمانى مقدم داشته و اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام را نیز بر این (انبیا اولوالعزم) برترى داده است. (5) و بالاخره در یک روایتى از امام صادق علیهالسلام آمده است: تمام پیامبران گذشته براى معرفت حقوق و ولایت ما مبعوث شدهاند و موظف بودهاند ما را بر دیگران مقدم بدانند.(6)
اگر به دقت و بدون ذهنیت این احادیث را مورد نظر قرار دهیم به این نتیجه خواهیم رسید که انبیاى الهى همگى معصوم بودند و اینکه على، فاطمه، حسن و حسین علیهمالسلام، بعد از پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله، از همهى آنان برترند، بدون تردید در تمام فضائل و از جملهى در عصمت بر همهى آنان تفوق دارند. (دقت فرمایید.) از طرف دیگر روایات متعددى را از طریق اهل سنت و تشیع وجود دارد که اگر على نبود، براى فاطمه علیهاالسلام کفو و همتایى پیدا نمىشد، خواه آدم و انسانهاى دیگر. علما و دانشمندان بزرگ و محققین عالیقدر از این حدیثها نیز، تفوق و برترى على و فاطمه علیهمالسلام را بر همهى انسانها جز رسول خدا استفاده کردهاند. در این صورت براى فاطمهى زهرا علیهاالسلام فوق عصمت ثابت مىشود، زیرا به استناد این حدیثها، فاطمه علیهاالسلام برابر على است و چگونه مفروض است که انسان عاقل، در دو تساوى یکى را بر دیگرى مقدم بدارد؟
1ـ لولاک کما خلقت الافلاک و لو لا على لما خلقتک و لولا فاطمه لما خلقتکما. (عوالم، ج 11 ص 25 و 26). 2ـ على (ع)مىفرمایند: رسول خدا به منزل ما آمدند، در حالى که من در خواب بودم، او بعد از مذاکره با دخترش به او فرمودند: «انى و ایاک و هذین و هذا الراقد فى مکان واحد.» یعنى من و تو (دخترم) و این حسن و حسین و اینکه خوابیده (على) در یک مکان و منزله مىباشیم. (فرائد السمطین، ج 2، ص 28 ش 367). 3ـ بحار، ج 26، ص 316، ح 79: انا سید الاولین و الاخرین و انت یا على! سیدالخلائق بعدى، اولنا کاخرنا و آخرنا کاولنا. 4ـ بحار 26، ص 272 و، ح 14: الحسن و الحسین خیر اهلالارض بعدى و بعد ابیها و امهما افضل نسا اهلالارض. 5ـ بحارالانوار، ج 26، ص 199، ح 11، عن الصادق (ع): ان اللَّه فضل انلى العزم من الرسل بالعلم على الانبیا و ورثنا علمهم و فضلنا علیهم فى فضلهم... 6ـ اصول کافى، ج 1، ص 437، ح 4: ما من نبى جا قط الا بمعرفه حقنا و تفضیلنا على من سوانا.
http://www.yazahra.net
میلاد نور مبارک
|